Pozvánka do Západných Tatier

03.09.2014 20:34

  NETRADIČNÁ POZVÁNKA

Dňa 14.9. organizujeme autobusový zájazd na Sivý Vrch. Výstup je komplikovaný nedávnou víchricou „Žofia“, ktorá zneprístupnila viacero turistických chodníkov. Zvolil som výstupovú trasu z Bobrovca cez Babky (alebo okolo chaty Pod Náružím) na Sivý Vrch, potom do sedla Pálenica (trasa do Zuberca je nepriechodná) odtiaľ budeme pokračovať na Brestovú a zídeme popri zjazdovke do Zverovky.

Trasa má dlžku cca 14 km (6 hod)

Už dlhšie nosím v sebe myšlienku vymyslieť niečo netradičné. Väčšinou nás chodí do dvoch autobusov (okrem poslednej akcie). Ak by sa prihlásilo 80-90 turistov,  tak by sa mi splnil môj sen. Jeden autobus by prišiel do Žiarskej doliny a druhý do Zverovky a turisti by prešli vybranými trasami do druhých autobusov (Cez Smutné sedlo cez Žiarske sedlo cez Plačlivé, alebo cez Roháč, Volovec cez Baníkovské, cez Baníkov, Tri kopy, alebo Spálenou dolinou okolo vodopádu.....) Určite si vyberie každý. Na ľahších a stredne náročných trásách bude kvalifikovný sprievodca.  Na trasy bude určený čas cca 10 hod podľa dohody. Dúfam, že nám počasie bude priať. Ak nie, tak máme dva autobusy a môžeme kombinovať náhradný program ( menej náročné trasy , kúpanie Oravice).

Neviem, či sa mi podarí splniť tento sen a prihlási sa dostatok záujemcov . Nedopatrením sa prelínajú autobusové zájazdy Lokomotívy a Kysuckého Nového Mesta (obaja idú do V. Tatier) a nerád by som prebral záujemcov, ale kto nie je prihlásený, budem rád ak pôjde so mnou. Preto Vás chcem poprosiť, aby ste oslovili známych a známi nech oslovia známych, aby sa nás nazbieralo dostatok.

Zorganizovanie takejto akcie je trochu náročnejšie , preto prosím záujemcov ako aj bližšie info na 00421 414371471   ­-   0910168425  stanomrazik@azet.sk Do 10.09. 00421 všetkým odpoviem.

  Len záväzné prihlášky .Netreba zabudnúť na poistenie Horská služba!!!

                                                                                                                         S pozdravom Stano Mrázik